54


színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 92 perc, 1998

Jersey Cityben él a tizenkilenc éves Shane. Egy nap a srác gondol egy merészet, és New York meghódítására indul. Az élete örökre megváltozik, amikor magába szippantja a Studio 54, amely a metropolis legfelkapottabb diszkója a múlt század hetvenes éveinek végén. Ide járnak szórakozni a hírességek, miközben a kapu előtt hosszú sorokban állnak a bejutásban reménykedő fiatalok. A hires diszkó küszöbét átlépve Shane alámerül a kábítószer, a szexuális szabadosság és a csalóka csillogás világába.


L E T Ö L T É S     (Original)

Soundtrack - Studio 54

A film rendezői változata. Feliratos, 106 perc:  L E T Ö L T É S

Google Plus megosztás

Készítette: Meleg Film Felirat

6 megjegyzés:

 1. Sajnos a film leírásából(adataiból) nem derül ki, hogy a MFF oldalára a CENZÚRÁZOTT változat vagy a RENDEZŐI változat került feltöltésre mert :
  ''Készítése idején Mark Christoper filmjét a MIRAMAX stúdió brutálisan megvágta. A rendező eredeti változata Scorsese-filmeket idéző, komor, New York-i underground drámaként született, bemutatva a hetvenes évek partikultúráját annak szabados és képlékeny szexualitásával, dekadenciájával, kábítószert habzsoló szereplőivel.
  A bemutató előtt azonban a stúdió kapitális hibát követett el. Egy külvárosi, multiplex mozi közönségfilmekhez szokott nézőin tesztelte a drámát, és megrettent a nézői reakcióktól. A filmből kidobtak 44 percnyi anyagot, és a stábbal fél órányi jelenetet újraforgattak jóval konzervatívabb szellemben, teljesen tönkretéve az eredeti koncepciót. A végül így bemutatott verzió aztán katasztrofális bukás volt minden szempontból.

  Az eredeti rendezői változat azonban VHS-en valahogy mégis kijutott a stúdióból, és önálló életre kelt. A kultuszfilmmé érő verziót tíz évvel később már teltházas, zártkörű vetítésen adták a rangos New York-i Outfest filmfesztiválon, ezután pedig lassan a stúdió is kapcsolt – az eredeti kópiákat felkutatva és felújítva hivatalosan is kiadták Christoper eredeti vízióját, ami azóta kötelező darabja a világ LMBTQI filmfesztiváljainak.''

  VálaszTörlés
 2. A feltöltő, tuti odaírta volna, hogy "Director's Cut" ha az lenne. Bármelyik torrent oldalon ha filmet keresünk, nincs külön jelölve, hogy eredeti változat. Amennyiben megjelenik későbbiekben a rendezői változat, az természetesen jelezve van. Egyébként a rendező változathoz, felirat sincs, nemhogy szinkronos lenne, mint a feltöltött film.

  VálaszTörlés
 3. Letöltöttem, belenéztem és most már tudom, hogy ez a cenzúrázott változat ... de még így is nagyon jó a film ami egy időutazás is a 90-es évekbe! Fiatalabb és idősebb mozi rajongóknak a megtekintése ''ajánlott'' ! Nagy köszönet érte a feltöltőnek és a megosztónak is !!!

  VálaszTörlés
 4. Kedves Sagi Robi a rendezői változathoz van magyar felirat hiszen most mutatták? be (forrás :HUMEN) az egyik Budapesti meleg film fesztiválon !

  VálaszTörlés
 5. A magyar felirat igazolására a rendezői változathoz mellékelem a Humen cikkét a fesztiválról .... : http://humenonline.hu/humen-film-festival-2016-szeptember-8-11-muvesz-mozi/

  VálaszTörlés
 6. Én azért köszönöm a feltöltést nektek :)

  VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásod! :)