Soundless Wind Chime / A szél néma játékaSzínes, feliratos, hongkongi filmdráma, 2009

" ... Egyszer régen, az éjszaka közepén, egy ember az Urner tó partján kerékpározott. Eltűnt a sötétben és 18 évig a sötétség foglya maradt. Senki nem tudta, hol van és senki nem kereste. Egy éjszaka azonban a Hold oly fényesen világított az öböl felett, hogy egy ezüst sáv mutathatta neki a haza felé vezető utat. A családja azonnal megértette, most látják őt utoljára... De egy búcsút még inthetett, majd a hajnal első fényei előtt örökre eltűnt... "
Ezekkel a sorokkal kezdődik a Szél néma játéka c. film. A világon csak igen kevés helyen publikált alkotás a német és kínai filmművészet egy érdekes ötvözete. Ebből is adódik talán, hogy ez az a film, mely megkívánja, hogy megnézzük mégegyszer. Talán, mert nem annyira könnyen emészthető, mint a legtöbb hasonló mondanivalójú filmalkotás. Történetünk főhöse Ricky (Lu Yulai), ki bensőbb érzelmi kötelékbe kerül egy német fiúval, Pascallal. Bár kapcsolatuk nem mondható gördülékenynek, mivel mind a két fiú valami pluszra vágyik, melyet a másikban nem egészen talál meg, legalábbis az életben...Rick édesanyja nagyon beteg, elutazik hozzá, miután Pascal és közte megromlott a viszony. Miután visszatér, Pascal-t már nem találja, így elindul, hogy megkeresse Svájcban... Talán ezért is igaz a mondás, éltében szeresd a másikat.Köszönjük Sagi-nak!
Google Plus megosztás

Készítette: RÓ BERT

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a filmet. Igen alaposan meg vannak kavargatva az idősíkok - azt hiszem, valóban meg kell nézni még egyszer..

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásod! :)